به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمود دشت بزرگ، مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت : گزارشهای سازمان آب و برق خوزستان حاکی از این است که در پیک سال 97 نسبت به سال 96، 50 درصد کاهش تولید برق از نیروگاههای برق آبی خواهیم داشت، یعنی در پیک سال 96، 4300 مگاوات تولید برق آبی داشتیم که با کاهش 2300 مگاوات از این ناحیه در پیک 97 رو به رو خواهیم بود که لازم است از امروز به فکر جبران این کمبود باشیم.
وی بیان داشت: مطلب دیگر تاثیر کمبود آب بر نیروگاههای حرارتی به خصوص بخار است، چرا که با توجه به کیفیت و حجم آب پایین دست سدها ممکن است که نیروگاههای بخار نتوانند با ظرفیت کامل تولید برق داشته باشند ومحدودیت ما را در تولید تشدید کنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان تصریح کرد: با توجه به این موارد باید ظرفیت دریافت برق را از شبکههای مجاور افزایش دهیم که نیازمند هماهنگی با شبکه مدیریت شبکه و شرکت توانیراست، در حال حاضر پیگیر انجام این هماهنگیها هستیم تا در صورت نیاز از شبکههای مجاور کمبودها را جبران کنیم.
دشت بزرگ با بیان اینکه برای پیک 97 یک رشد 8 درصدی مصرف را نسبت به سال 96 پیش بینی کردیم، گفت: برای این رشد 8 درصدی باید افزایش ظرفیتی معادل 800 مگاوات داشته باشیم، اگر بخش کوچکی را هم برای صادرات به کشور عراق یا انتقالی به استانهای مجاور داشته باشیم پیش بینی 9 هزار مگاواتی را برای تابستان 97 داریم که باید برنامهریزیها را بر این مبنا انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی عاملی که بسیار کمک کننده است مساله مدیریت تقاضا و مصرف برق است، شرکت برق منطقهای و شرکتهای توزیع با برنامهریزی صحیح در میزان رشد مصرف شرکتها و مشترکین نقش پررنگی در این زمینه بر عهده دارند.
رئیس کمیته تولید و مصرف برق خوزستان ادامه داد: مطلب دیگر به خود صنعت برق مربوط میشود و آن آماده شدن پروژههای تعریف شده و به نتیجه رساندن آنها برای پیک سال 97 در حوزه شرکت برق منطقه ای و شرکتهای توزیع است. این پروژهها در نقاط اولویتدار که خشکسالی و کاهش تولید برق آبی بر آنها تاثیرگذار است مثل شمال خوزستان، شمال شرق خوزستان و مرکز باید به نتیجه برسند. امیدواریم که منابع لازم برای اتمام این پروژهها هرچه سریع تر تخصیص یابد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان افزود: تابستان زودرسی در پیش داریم و مشکلات خشکسالی و کاهش تولید نیروگاههای برق آبی بر همگان روشن است، لذا لازم است که همه نسبت به شرایط حساس شوند و از امروز به فکر راه حل باشیم.
دشت بزرگ بیان کرد: پیش بینی اختلاف تولید و مصرف 5 هزار مگاواتی در پیک 97 را داریم که نیازمند برنامهریزی برای دریافت از شبکههای مجاور و محدودیتهای مصرف هستیم. در این زمینه لازم است که از تواناییهای رسانهها برای اصلاح الگوی مصرف و تبیین شرایط پیش رو کمک گرفته شود و صنایع پر مصرف هم از همین امروز آگاهی سازی واقدامات لازم را جهت کاهش مصرف انجام دهند تا کمترین آسیب را ببینند.
انتهای پیام/م